Monday, July 31, 2006

It's the Law!

In Amerika is the Constitution een Heilig Document. Wat in de wet staat wordt nageleefd, daar worden verder geen vragen bij gesteld. Ziehier een bord in New York City:


"Buckle Up New York, It's The Law!" (Doe je gordel om, het is de wet!)
Niet echt een doorslaggevend argument in Belgie (niet waar Koen Van Put? ;))

Nu, Amerika is ook het land van de advocaten en de belachelijke rechtzaken. Bedrijven/particulieren worden voor het stomste aangeklaagd: zo was er een man die een rechtzaak won van een electronica-bedrijf en ettelijke miljoenen dollars opstreek. Wat was er gebeurd? De man was met zijn camper aan het rijden toen hij plots zin kreeg in een kopje thee. Hij zette zijn cruise control op en ging achterin zijn camper thee zetten. Uiteraard crashte het ding - stuurloos! - tegen een boom. Resultaat: camper kapot, man in het ziekenhuis. De man besloot een rechtzaak in te spannen tegen het bedrijf dat het apparaat had gefabriceerd. Hij won omdat nergens in de handleiding stond dat men bij het gebruiken van cruise control het stuurwiel NIET mag verlaten. Only in the US.
Zulke rechtzaken hebben ervoor gezorgd dat Amerika paranoia geworden is. Iedereen probeert zich in te dekken tegen een mogelijke rechtzaak. Overal waar je komt zie je dingen die in het leven geroepen zijn om verantwoordelijkheden te ontlopen. Dit levert hilarische taferelen op. Laatst waren we in een wasserette, en daar zagen we volgende gebruiksaanwijzing die we jullie niet wilden onthouden! Check de eerste regel op deze wasmachine!

2 Comments:

Anonymous yoko said...

Haha hilarisch... Als ge nog zo'n geweldige anekdotes/foto's hebt die de intelligentie (noem het maar voorzichtigheid) van de gemiddelde Amerikaan weerspiegelen, gelieve ze ons niet te onthouden! Meer commentaar (alsook sappige roddels als die er zijn) volgen later, nu ben ik nl. stiekem van opt werk aant mailen *stout he* ;) ) Alvast nog superveel plezier!

1:07 PM  
Anonymous Sebastian said...

Schitterend! Ik moet spontaan denken aan de onsterfelijke Beavis & Butthead aflevering: "Set it on delicate, it's a poodle..." - "Hehehe! Washing Tha Dog! Washing Tha Dog!"

10:06 PM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home