Thursday, August 24, 2006

Couchsurfing: the ultimate (cheap) experience!

Ik heb gemerkt dat couchsurfing in het VRT-nieuws geweest is in Belgie. Ik vraag me af of de brieven die ik naar verschilende correspondenten geschreven heb, er voor iets tussen zitten. Ik durf te wedden van wel. ;)
Nu, als je over "couchsurfing" begint, word je vaak met een scheef oog bekeken. De reacties zijn vaak gematigd tot negatief. Mensen vragen zich af of het niet gevaarlijk is te logeren bij gastheren en -dames die je nooit eerder ontmoette. Dit is de post die iedereen definitief moet overtuigen van de fantastische en wereldvernieuwende manier van reizen en leven die couchsurfen is. Neem gerust een kijkje op www.couchsurfing.com terwijl ik mijn verhaal doe.

Via couchsurfing kom je op zo veel verschillende plaatsen terecht, dat het altijd spannend blijft en nooit saai wordt. Een twee maanden durende rondreis dreigt immers soms de monotone kant op te gaan. Die dreiging wordt nu gladjes de kop ingedrukt.
Neem de laatste week. In New Orleans zaten we in een kamer waarvan zelfs een dakloze zou zeggen: "misschien toch maar liever niet". De kakkerlakken waren er zo groot en talrijk dat de residentiele chihuahua zich niet echt veilig voelde, en waarschijnlijk terecht. Van New Orleans ging het met een Greyhound bus naar Tallahassee, waar we een hotelkamer boekten: rustig, gezellig en ruim. Kortom: niks op aan te merken. Daar hebben we pizza laten komen op de kamer en rustig televisie gekeken: relaxt.

Daarna trokken we naar Jacksonville, waar we viavia in contact kwamen met de eigenaar van Venus swimwear: een mens rijker dan de zee diep is, zoals het Vlaamse spreekwoord zegt. Na wat (alweer spreekwoordelijke) vijven en zessen werden we uitgenodigd om te overnachten in zijn nederige stulpje van 11 000 vierkante voet (you do the math!). In dat huis zagen we een pooltafel, een gigantische Griekse hall, een zwembad met jacuzzi en fontein, flipperkasten, vijf slaapkamers, tien badkamers, een bioscoop voor tien mensen,... In zijn garage stonden vier harley's, een porsche, een mercedes, twee ferrari's. Achter zijn huis lag een dok voor zijn jacht. Once in a lifetime. (zijn telefoonnummer houden we goed bij!)Van daar ging het gisteren naar Saint Augustine, waar we gratis mochten overnachten in een gigantisch cool hostel, een piratenhuis. De eigenaar ziet er ook uit als een piraat is een bijzonder geschifte kerel. ;) We kregen de "tropical room" toegewezen. Een kamer helemaal ingericht als een oerwoud. Fascinerend.


En op dit eigenste moment zit in te typen op het gelijkvloers van een condominium in Merlbourne, Florida met flatscreentv en uitzicht op de haven. Morgen verhuizen we naar het beachhouse, zoals de naam doet vermoeden, vlak aan zee.


We rijden hier trouwens tien dagen rond in een huurauto. We hadden het goedkoopste model gevraagd. Dat was helaas (gelukkig!) niet voorhanden, dus ze moesten ons een gratis upgrade geven. Cool!


En dan heb ik het nog niet gehad over de mensen die we ontmoetten. Fantastische ervaring. We zijn hier aan het netwerken dat het geen naam heeft. Onder de tientallen mensen die we tot onze vriendenkring mogen rekenen horen: een Harvard-student, de broer van de oprichter van couchsurfing, een 17-jarige MENSA-lid, de baas van Venus Swimwear, een barman en stripster, een nek- en rugchirurg, een doctoraatsstudent in de Amerikaanse geschiedenis, de lichtman van de Red Hot Chili Peppers, ... De lijst gaat door. Ik weet niet wat jullie daarvan vinden, maar ik heb daar een prettig Amerikaans woord voor ontdekt: AWESOME!

2 Comments:

Blogger Najib Amhali said...

hoefario, ge zijt ni de knapste mens op aarde maar ge hebt wel fameus veel geluk he vriend....ik wil ook zo'n nederig stulpje van 11 000 vierkante voet.... :-)

10:39 AM  
Blogger Kristof said...

NIET de knapste? Wat zitten die mensen van Hollywood mij dat hier dan te zeggen? ;)

5:23 PM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home