Wednesday, August 30, 2006

And the winner is...

Amerika is het land van het kapitalisme. Alles draait om geld, bedrijven willen zo veel mogelijk winst maken. Om dat doel te bereiken worden TV-kijkers en radio-luisteraars overstelpt met reclame. Geen vijf minuten gaan voorbij of een uitzending wordt onderbroken door "commercials". Uitermate saai... tot je op zoek gaat naar: het slechtste reclamespotje.

3. Op de derde plaats komt reclame voor een soort kaaschips. De reclamemakers teren op een verschikkelijk taalgrapje: "Crumbled cheese on it, it's crumbelievable". AUWTSJ. Een verdiende bronzen plak voor deze jongens.

2. Rollenspel is een truukje dat altijd werkt, denk maar aan de oeroude reclame voor dreft. De reclamejongens van Volkswagen hebben dat ook door, daarom introduceerden zij... een Duitser (Volkswagen is immers Duits: origineel!). Een man met de clichenaam Wolfgang (waarom niet meteen Adolf?) moet Volkswagen promoten en doet dat op een hilarisch slechte wijze: hij lijkt wel weggelopen uit Allo Allo. Wolfgang wil je een Volkswagen doen kopen omdat de speakers zo goed zijn dat het wel lijkt alsof je in een technoclub bent. Klinkt erg grappig, dat is het ook, maar helaas was dit spotje ernstig bedoeld.

1. De onbetwiste nummer een in onze ogen is Mitsubishi. De basislessen voor reclamemakers: wat heb je nodig? Iets dat blijft hangen! De jongens van dit specifieke, niet meteen tot de verbeelding sprekende automerk besloten om het aloud retorische middel rijm boven te halen. Enige probleem..... er rijmt niet meteen veel op Mitsubishi. Dan het Engels maar zo verkrachten tot het rijmt... en tot het hilarisch slecht wordt. De slogan, die op de koop toe ook noge eens gezongen wordt, gaat als volgt: "Don't you wishi, you had a Mitsubishi". Puur goud!

4 Comments:

Blogger kastelke said...

Oei, deze reclames moeten wel ├ęcht slecht zijn als zelfs 'onze' Van Den Durpel met zijn Hummer reclame niet in je top-3 staat
http://mindspinnerdagboek.blogspot.com/2006/08/een-wist-je-dat-je.html

1:15 PM  
Blogger john&sky said...

Kristof and Marijke were excellent houseguests. They represent Belgium and their culture in fine fashion. I feel that a new friendship was formed, and they are welcome in my home anytime. I wish them great success in all their travels and dreams.

Sincerely,

John and Sky

1:09 AM  
Blogger Kristof said...

Vwalla, nu hoordet ook eens van een ander! Thanks guys! We had a real nice time. Whenever you travel to Hungary and have a lay-over in Amsterdam, mail us and we'll meet up.
All the best,
Kristof and marijke

1:28 AM  
Blogger Mary Ann said...

I am happy you met up with Sky and John. hope to take Sky to Hungary in Winter and I of course will be in Amsterdam for hours on the 21 Sept. and on 7Oct. in case you are in "the neighborhood. Mary Ann

8:05 PM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home